Onderhoud & Verzorging

Onze creaties zijn gemaakt van 100% gerecycled acrylaat en kunnen imperfecties bevatten. Dit maakt KNIKS een goede keuze in termen van duurzaamheid. PMMA acrylaat sterker, flexibeler, veiliger en lichter dan glas. PMMA is UV en waterbestendig. De transparant gekleurde producten laten veel licht door wat een kleurrijk schouwspel geeft wanneer er licht op schijnt. De randen van de KNIKSTUDIO producties worden gelaserd, wat voor een perfecte afwerking zorgt.

Een aantal punten die belangrijk zijn om rekening mee te houden in de aanschaf van onze producten:

1

PMMA acrylaat is krasgevoelig. Het is hard materiaal, wat betekent dat het wel krast en niet slijt. Krassen zijn onvermijdelijk bij PMMA acrylaat, vooral wanneer het product wordt gebruikt en dat juichen wij toe! Voor wie krassen toch zoveel mogelijk wil voorkomen is een goede verzorging van het product belangrijk. Reinig de KNIK of DISC met lauwwarm water en een klein drupje afwasmiddel. Gebruik in het afnemen van de tafel een microvezel doek en spoel de doek regelmatig om om de kans op krassen te verminderen. Ook is het aan te raden om de tafel af en toe af te nemen met een antistatisch middel. Gebruik nooit chemische reinigingsmiddelen (zoals aceton, alcoholhoudende of andere agressieve middelen) dit kan de KNIKS beschadigen. Daarnaast is er de optie om de producten te polijsten met polijstmiddel (welke geschikt is voor acryl) om krassen te behandelen. Een enkel krasje kan met de hand behandeld worden. Echter, om de gehele KNIK te polijsten raden wij aan dit machinaal te doen.

2

PMMA acrylaat is niet hittebestendig. Dit betekent dat PMMA acrylaat smelt bij blootstelling aan vuur en hele warme objecten. Alledaagse praktijken zoals warme koffiekopjes of een glas met thee zullen geen sporen achterlaten, al raden wij het gebruik van onderzetters in zijn algemeenheid aan voor het behoud van de tafels.

3

KNIKS zijn geen klimtoestellen! KNIKS zijn veilig, geschikt en met name leuk voor kinderen. Echter, het is belangrijk om erop toe te zien dat kinderen niet op de KNIKS klimmen, zitten, staan of springen. Hier zijn de tafels niet voor gemaakt. Het risico bestaat dat de tafel dan splijt/breekt, omdat de KNIKS beperkt belastbaar zijn.

4

Lees en volg de algemene- en productspecifieke richtlijnen van KNIKSTUDIO na aanschaf van een product. KNIKSTUDIO onderwerpt ieder design aan een testprocedure waarop wij onze gebruikersadviezen baseren en gaan ervan uit dat de klant deze adviezen naleeft.

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de bovengenoemde gebruikersrichtlijnen. KNIKSTUDIO kan ook niet aansprakelijk gesteld worden voor schade die is toegebracht aan een product van KNIKSTUDIO door incorrecte behandeling hiervan en/of wanneer geen rekening gehouden is met de algemene- en productspecifieke gebruikersrichtlijnen en/of wanneer geen rekening gehouden is met de algemene onderhoud- en verzorgingsadviezen.

Andere vragen? Wij denken graag met je mee!