KNIKSTUDIO

Wij zijn Marte en Marina, de ontwerpers en oprichters van KNIKSTUDIO. KNIKSTUDIO is gevestigd in het Friese Dokkum. Naast onze vriendschap delen wij een passie voor het creëren van minimalistische, unieke ontwerpen van PMMA acrylaat. Authenticiteit en verduurzaming zijn belangrijke waarden voor ons bedrijf.

about knikstudio

KNIKSTUDIO maakt interieur design-producten van gerecycled, volledig recyclebaar en gekleurd PMMA acrylaat afkomstig uit Italië. De producten worden door KNIKSTUDIO handgemaakt. KNIKS stralen eenvoud en ruimtelijkheid uit en zijn eindeloos met elkaar te combineren. We werken met water- en UV bestendig materiaal, de KNIKS kunnen overal (binnen en buiten) geplaatst worden. Hiermee stimuleren we naar levenslang plezier voor de klant en nemen we afstand van de principes van 'fast furniture'.

Onze basislijn 'DROP ONE' bestaat uit vier verschillende KNIKS, gemaakt in verschillende fenomenale kleuren. Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje in de shop en de inspiratie galerij! Wil je de kleur graag in het echt zien? Wij verkopen ook kleursamples. Bij interesse kun je contact opnemen via info@knikstudio.nl

PMMA acrylaat, wij zijn er dol op! Dit type kunststof heeft een glas-achtige uitstraling. PMMA is vooral bekend van één van haar merknamen: plexiglas. Wij werken met PMMA vanwege de unieke wijze waarop het materiaal licht fragmenteert. Ook heeft PMMA een speelse vibe, in vergelijking met de klassieke look van glas. PMMA heeft een rijke geschiedenis in de wereld van interieurdesign, met name in de jaren 50 tot 70 zijn vele iconische items ontworpen. PMMA acrylaat is hard materiaal, dit betekent dat het krast en niet slijt. Onze KNIKS zijn gemaakt om onderdeel te worden van het alledaagse leven en ze mogen dan ook gebruikt worden. Krassen misstaan niet op KNIKS, het geeft leven en dimensie aan de designs. Doordat PMMA UV en waterbestendig is, zijn onze producten ook in vochtige ruimtes of buiten te gebruiken. De veelzijdigheid van KNIKS draagt bij aan de levensduur van de producten.

Meer informatie over het materiaal en advies betreffende het onderhoud van de KNIKS lees je bij 'onderhoud & verzorging'.

knikstudio set of tables